Reiki

Terapie Reiki

Cursuri reiki

Reiki este un sistem terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului ci „energia universală” (rei = spirit, universal; ki = energie). Energia vitală sau forța vitală este un concept științific abandonat. Ki, Chi sau Qi este un concept pseudoștiințific, neverificat, care nu a fost niciodată observat în mod direct și nu are nicio legătură cu conceptul de din științe.

Faimosul fondator al reiki-ului a fost Mikao Usui, un călugăr budist născut în 1865 într-o provincie din Japonia. Biografia sa este ușor de găsit pe net. Mă voi opri doar asupra detaliilor care vor completa înțelegerea exactă a ceea ce este reiki și de unde provine. Reiki a fost adus în Occident de Hawayo Takata, o doamnă de origine japoneză cu stabilită în Hawaii. După o călătorie în Japonia pentru intervenție medicală, Takata a cunoscut și a experimentat această tehnică pe care a adus-o acasă în 1938, în urma atingerii nivelului de master. Astfel, reiki a cunoscut o răspândire impresionantă în Occident, poate datorită simplității sale combinată cu intenția de a construi o practică spirituală care nu poate fi conectată la nicio religie.

Scopul reiki-ului este vindecarea psihofizică și spirituală, atinsă printr-un sistem de inițieri bazat pe anumite ritualuri care permit accesul la capacitatea de a canaliza și transmite energia vitală universală rei.

Terapeutul Reiki este un intermediar între energia universală pe care o accesează şi beneficiarul acestei energii, iar acest terapeut este un maestru sau o persoană care are inițiere în această tehnică dată de un maestru, pe gradele I și II. Cu cât gradul inițierii este mai mare, cu atât energia transmisă pacientului este mai puternică.

Fondatorul Reiki, Mikao Usui, a instaurat câteva mantre de mare bun simț și cu efect binefăcător pentru oricine:

  • Azi nu mă voi mai înfuria.
  • Azi nu-mi voi mai face griji.
  • Azi voi fi recunoscător pentru toate binecuvântările din viața mea.
  • Azi mă voi baza pe onestitate și integritate.
  • Azi voi fi bun cu toate creaturile pământului.

Atacuri energetice prin furt de energie si false atacuri energetice

Legătura dintre falsele atacuri energetice, glicemie si fumat.

De-a lungul multilor ani in care am fost terapeut reiki, am intalnit multe cazuri de tot felul. Stiu ca energia se poate manipula, trimite, incarca cu programe, descarca de programe. Poate fi folosita pentru a vindeca sau pentru a ataca.

Multi simt ca sunt atacati, ca li se fura energia, ca are cineva ceva cu ei. Cu toate astea, există și false atacuri energetice. Adică manifestari energetice care se simt ca fiind atacuri/furturi facute de altcineva, dar…

Urmariti intregul material si explicatiile aici…