Masaj drenaj limfatic medical
În intervențiile chirurgicale uneori, pe lângă intervenția pe organele afectate, se scot și ganglionii limfatici învecinați.
Atunci poate apărea limfedemul. Adică, piciorul (picioarele) sau brațul sau abdomenul se umflă, rețin ”apa” în organism. De ce? pentru că acei ganglioni limfatici au și rol de mici pompe unde se adună limfa din organism și e ”curățată”. Dacă nu mai avem pompiță, până își croiește noi trasee poate dura un timp.
Deci limfa nu mai circulă normal. Pe lângă un picior umflat (de exemplu) în timp se va umfla și abdomenul. Indicat este masajul de drenaj limfatic medical. Va ajuta la crearea de noi circuite limfatice și va reduce volumul porțiunii umflate destul de mult.
Altfel, disconfortul este major, membrul devine tare ca piatra și dureros, încep dificultăți în a găsi haine potrivite, încălțăminte, ba chiar atât de mult lichid se poate strânge în membre, încât se vor forma mici bășicuțe pline cu lichid, sub stratul superficial al pielii. Și chiar că e greu și de făcut masaj atunci.
Nu așteptați să ajungeți în acest stadiu. Nu are nici un sens să vă chinuiți mai mult decât e cazul. Masajul trebuie să vă devină o obișnuință ca și dușul. Dacă ignorați problema, nu va dispărea.
Uneori pacienții nu spun medicului ce li se întâmplă, nu iau în seamă și doar stau în suferință… Masajul de drenaj limfatic este un act medical, nu un moft. Se poate combina și cu masaj reflexo (în tălpi), pentru a eficientiza eliminarea ”apei” din organism.
În funcție de gravitatea problemei se recomandă 1-2 masaje pe săptămână cel puțin până la stabilizarea circulației limfei și a dezinflamării țesuturilor moi afectate.
Detalii despre durată și preț, la secțiunea Tarife.